Akif Akçay

15 Nis 20231 dk.

GAE Akademi: Dünya Ötesi Yaşam Atölyesi

Gelecek Araştırmaları Enstitüsü ve Bilfen Lisesi işbirliğinde 4 Nisan 2023 tarihinde Cozone'da Dünya Ötesi Yaşam Atölyesi gerçekleştirildi. Bilime ve evrenin gizemlerine tutkulu gençleri hedefleyen Dünya Ötesi Yaşam Atölyesi, evrenin heyecan verici konularını ve bunlara ilişkin bilimsel çalışmalarla tamamlandı.

Dünya Ötesi Yaşam Atölyesi, insanın dünya ötesine yolculuğuna ilişkin temel konuların tartışılması ve bunu olanaklı hale getirmesi beklenen bilimsel çalışmalar hakkında bilgi sahibi olmak ve eşsiz bir fırsat sağlamak için tasarlandı.

Atölye, akademi ve endüstride bu alana yön veren uzmanların liderliğinde Bilfen Lisesi’nden 24 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi. Program ODTÜ Fizik Bölümü öğretim üyelerinin gerçekleştirdiği sunumlarla başladı. Ardından uzay araştırmalarına yön veren temel alanlar tartışıldı ve alternatif gelecek senaryoları üzerinde konuşuldu.

Programın öğleden sonraki bölümünde öğrenciler, ODTÜ Fizik Bölümü bünyesinde sürdürülen çalışmaları gözlemleyerek araştırma laboratuvarlarını ziyaret ettiler. Bu ziyaretler kapsamında Laboratuvarlarda görev yapan akademisyenler ve genç bilim insanları ile bir araya gelindi.

GAE Akademi bünyesinde geleceğe yön veren lise öğrencileri ile yürüttüğümüz programlara devam ediyoruz. Benzer programları birlikte düzenlemek isterseniz ya da daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz (merhaba@gelecek.org.tr)

840
3