top of page
Yazarın fotoğrafıEditör

Gelecek Konuşmaları: Geleceğin Bilimle Tasarımı

Geleceği şekillendirmek için bugünden hayal etmek gerekir! Her yıl düzenli olarak sürdürdüğümüz ve geleceği hayal ettiğimiz Gelecek Konuşmaları'nın bu yıl açılışı Prof. Dr. Bilge DEMİRKÖZ'ün katılımı ve "Geleceğin Bilimle Tasarımı" konusu ile GAE Future Cafe'de gerçekleştirildi.




Bilimin geçmişi, şimdisi ve geleceği hakkında konuşulan Gelecek Konuşmaları, 4 Mart 2023 Cumartesi günü 14:00-16:00 saatleri arasında GSB Ümitköy Spor Kompleksi'nde yer alan GAE Future Cafe'de gerçekleştirildi. Prof. Dr. Bilge Demirköz’ün "Geçmişten Geleceğe" sunumuyla başlayıp sohbet tadında devam eden etkinlikte süpernovalar, karanlık madde, gelecek ve geleceği tasarlamak için nelere ihtiyaç duyulduğu gibi birçok konu üzerine sohbet edildi.


Geleceğe ilişkin trendlerden bahseden Demirköz, Dünya Ekonomi Forumu tarafından şu an içinde bulunduğumuz dönemin VUCA dönemi olarak ifade edildiğini söyledi. Dünya Ekonomik Forumu'na göre muhtemelen birkaç yüzyıl sonra bu döneme VUCA dönemi denileceğini belirten Demirköz, VUCA'nın açılımını V (Volatility), U (Uncertainty), C (Complexity), A (Ambiguity) şeklinde açıkladı.



"Kanınızdaki minerallerin süpernova patlamalarından geldiğini biliyor muydunuz"

Prof. Dr. Bilge Demirköz



Keyifli sunumu ile bizler için yeni bir gelecek perspektifi oluşturan değerli konuşmacımız Prof. Dr. Bilge Demirköz'e çok teşekkür ederiz.


Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen ve desteklerini esirgemeyen sevgili GAE ailesine ve bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ederiz.


Bir sonraki Gelecek Konuşmaları etkinliğimizde görüşmek üzere :)

199 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page