top of page
  • Yazarın fotoğrafıSelin Çalışkan

Gelecek Konuşmaları: Kuantum Hesaplama ve Kara Delikler

Güncelleme tarihi: 2 Mar 2023


Geleceğe ilgi duyan ve onu icat etmek isteyenlerin kazanılmasını sağlamaya yönelik, sıradışı zihinlerin bilgilerini, icatlarını ve deneyimlerini paylaştıkları platformumuz olan Gelecek Konuşmaları bu yıl açılışını “Kuantum Hesaplamalar ve Kara Delikler” konusu ile gerçekleştirdi.


3 Mayıs 2019 Cuma akşamı 18.00 - 20.00 saatleri arasında sıradışı konuşmacılarımız ile hangi etkileri yaratacağını heyecanla beklediğimiz Kuantum Teknolojisi ve insanlık tarihinin en büyük gizemlerinden biri olan Kara Delik konularına ilişkin gelişmeleri, teorileri ve uzgörüleri konuşmak üzere harika bir etkinlik gerçekleştirdik.



Enstitümüzün kurucu üyelerinden Coşkun Dolanbay ve ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Serdar Alemdar'ın açılış konuşmaları ile başlayan etkinlik Sayın Dolanbay'ın moderatörlüğünde 4 değerli konuşmacımızın sunumları ile devam etti.




İlk olarak Kuantum hesaplamalarının şehrimize geldiğinden bahseden University of Latvia öğretim görevlisi Yrd.Doç.Dr. Abuzer Yakaryılmaz sunumlarını gerçekleştirdi.



Kuantum bit hesaplama gücünün olanakları ve olasılıklarını anlatan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Ahmet Çevik ve ardından "Kara Delik: Ne Kadar Kara, Ne Kadar Delik?" başlıklı sunumu ile ODTÜ Fizik Öğretim üyesi Doç.Dr.Sinan Kaan Yerli bizlere sorular sordurdu.




Son olarak, TÜBİTAK Uzay araştırmacı ve ODTÜ Fizik öğretim üyesi Doç.Dr. Tülün Ergin, "Gökyüzüne Açılan Yeni Pencere: Gama Işınları Astronomisi" sunumu ile gökyüzüne gama ışınları penceresinden bakmayı anlatan Ergin'in keyifli sunumu ile tüm konuşmacılarımıza bizleri bilgilendirdikleri ve sorularımızı cevapladıkları için çok teşekkür ederiz.


Sunumların ardından devam eden kokteylde katılımcılar, konuşmacılarımız ve ekibimizle biraraya gelerek keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.



Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği bulunan ve desteklerini esirgemeyen ODTÜ ARGE Topluluğu, ODTÜ Teknokent CoZone'a ve sevgili enstitü ailesine çok teşekkür ederiz.


Bir sonraki Gelecek Konuşmaları etkinliğimizde görüşmek üzere:)




111 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page