top of page
  • Yazarın fotoğrafıMerve Özcan

ALF Türkiye ve System & Generation Ekibiyle Buluşma

Gelecek Araştırmaları Enstitüsü, ALF ve S&G ile birlikte sürdürülebilir kalınma amaçlarına katkıda bulunmak ve bu alanlarda çalışmalar yapmak için bir araya geldi.


System Generation Dernek Başkanı Gürkan Akçaer‘in başlattığı Energizer Game oyunuyla başlayan tanışma ve işbirliği toplantısı renkli görüntüler ortaya çıkardı. Dil bilmeden de oyunlar ve aktiviteler aracılığıyla iletişim kurulabileceğini belirten Akçaer tanışma toplantısı boyunca aktiviteleri sürdürmeye devam etti. Toplantı ve kaynaşma daha sonrasında ise Gelecek Araştırmaları Enstitüsü’nün geleneksel pizza partisi ile devam etti.


Kültürlerarası işbirliğini ve iletişimi sağlamak için bir araya gelen paydaşlar kendi gönüllülerinin dil eğitimini ve yurt dışı fırsatlarını da değerlendirdi. GAE’nin Gelecek ve Gençlik sunumu ile enstitünün çalışmaları aktarılırken S&G Başkanı Akçaer’in Erasmus Plus ve yurt dışı fırsatları sunumu ile son buldu.


Kültürlerarası etkileşimi arttırmak amacıyla S&G gönüllüleri ve GAE gönüllüleri arasında English Conversation Club eğitimleri başlatılarak ilk eğitim konusu olarak "Türkiye’yi vuran deprem ve neler yapılabilir?" seçildi. Bir hafta Future Cafe’de diğer hafta ise ALF’de gerçekleştirilecek çalışmalar tüm GAE gönüllülerine açıktır.


Avrupa Birliği Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında olan iklim değişikliği ve çevre bilinci üzerine yapılan çalışmalar doğrultusunda Ankara’da bulunan 4 liseye Çevre Bilinci Atölyesi düzenlenmeye karar verilmiş olup bu doğrultuda çalışmalar devam etmektedir.


İşbirliği ve aktivite çalışmalarının devam edeceğini belirten GAE Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Dolanbay, geleceğin tasarımında gönüllülüğün ve gençliğin çok önemli rol oynadığını belirterek kültürel değişimler için çalışmaların devam edeceğini söyledi.






71 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page