top of page
  • Yazarın fotoğrafıErdem Şahin

GAE-BEST IDEAthon

Güncelleme tarihi: 2 Mar 2023

Gelecek Araştırmaları Enstitüsü olarak 22 Şubat 2020 tarihinde BEST Ankara topluluğu ile Microsoft, Bilkent Cyberpark'ta, Gelecekten Öğrenme Kuramı metodolojimizi kullanarak bir IDEAthon gerçekleştirdik.




Peki nedir bu IDEAthon?

IDEAthon yeni fikirlerin ve projelerin üretilmesi amacı ile katılımcıların, etkinlik temasına uygun olarak, belirlenen konu üzerine, takımlar halinde çalıştıkları bir fikir maratonudur.


Gerçekleştirdiğimiz IDEAthon'unun konusu büyük problemlerin çözümünde bulut sistemi kullanımıydı. Yarışmacılarımız yarışma başlamadan önce Microsoft'un bulut sistemi olan Azure ve Makine Öğrenimi temel eğitimi aldılar.


Etkinliğimize Ankara'daki 6 farklı üniversiteden 6 kişilik öğrenci grupları katıldı. Yarışmacılarımızı seçerken en büyük kriterimiz farklı bölümlerden öğrencilerin bulunması, cinsiyet dağılımı ve motivasyonlarıydı.


Etkinliğimizin programı aşağıdaki gibi gerçekleştirilirken, IDEAthon boyunca 5 mentorumuz yarışmacılarımıza bilgilerini aktardı ve onlara yol gösterdi.



Etkinliğimize katılan herkese ve etkinliğimiz sürecinde bize destek olan, bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olan mentorlarımıza, eğitmenlerimize, Microsoft yetkililerine, BEST Ankara üyelerine ve Gelecek Araştırmaları Enstitüsü ekibine teşekkür ederiz.




106 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page