top of page
  • Yazarın fotoğrafıSeha Polat

GÖK Çalışmalarında Lise Kuşağı: Milli İrade Lisesi

Gelecek Araştırmaları Enstitüsü, Uluslararası Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 21 Mart 2023 tarihinde ingilizce GÖK çalıştayı düzenledi.



Geleceğe yön verebilmek adına atılacak ilk ve en önemli adımlardan biri geleceği öngörmeye çalışmaktır. Gelecek Araştırmaları Enstitüsü ve Milli İrade Lisesi işbirliğinde lisede okuyan kız öğrenciler ile iklim değişikliği ve kalkınma konusunda olası gelecek senaryoları tasarlandı.


Enstitü'ye ait Gelecekten Öğrenme Kuramı (GÖK) yöntemi kullanılarak gerçekleştirilen çalışmanın ana başlıklarını "İklim Değişikliğini Anlamak ve Önlemek" oluşturdu. Çalışmanın ilk bölümünde iklim değişikliğinin ne olduğu, sebepleri ve sonuçları hakkında IPCC raporlarından edinilen bilgiler paylaşılarak “Anlamak” kısmı tamamlandı.


Sonraki bölümde ise çalışmaya katılan öğrencilerin “Önlemek” konusunda gruplar halinde çalışmaları istendi. Çalışmanın sonunda öğrencilerden oluşturdukları gelecek senaryoları hakkında kısa sunum yapmaları istendi. Öğrenciler sunumları ile tasarladıkları gelecek senaryoları ve bu senaryolardaki olumsuzlukları önlemeye yönelik oluşturdukları fikirler hakkında geribildirimler aldı.


Gök çalıştayı uluslararası öğrencilerden oluşan farklı ekipler ile ingilizce gerçekleştirildi. Çalışmanın sonunda iklim değişikliği konusunda geleceğe dair çeşitli senaryo çıktıları elde edildi.









67 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page